Paardencoaching

Coaching met behulp van een paard geeft je inzicht in je eigen gedrag, houding en hoe je overkomt op een ander.
Het paard is in staat je direct in het hier en nu te zetten. Omdat een paard jou weerspiegeld ben je jezelf al snel bewust van het feit dat je bijvoorbeeld erg gespannen bent. Het paard neemt de spanning van je over.

Omdat een paard goed geaard is (veeel beter dan wij mensen) vloeit die spanning ook bij het paard direct weer weg. Doordat dat allemaal snel gaat maak je gemakkelijk contact met een paard. Als je een vraag hebt over jezelf is het mogelijk om deze te stellen aan je coach in het bijzijn van het paard. D.m.v  doorvragen van je coach kun je het gedrag van het paard “lezen” waardoor je antwoord op je vraag kan krijgen. Door zelf te ervaren hoe het paard reageert is het antwoord duidelijker dan dat iemand jou het antwoord met woorden geeft. Het komt echt binnen!

Het doel van coachen is dat je meer zelfinzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en geloven in jezelf kan ontwikkelen. Het stelt je in staat tot persoonlijke groei te komen! Bij persoonlijke groeikomen potentiele kwaliteiten vrij zodat je zo goed mogelijk  kan functioneren en je je steeds vrijer zult voelen! Coaching legt de nadruk op zelfsturing. Dus heb je het gevoel dat je stil staat in je ontwikkeling dan kan coaching met behulp van paarden als werkvorm een uitkomst bieden!

 

021 Carla van Marwijk